Equipal är pallen du alltid längtat efter och är med säkerhet den sista pallen du behöver införskaffa.

Bakgrunden till Equipal

Equipal var designad och konstruerad för att möta ryttares behov. Designer och utvecklare av produkten är professionella ryttaren och tränaren Omppu Saarinen Lindberg tillsammans med sin man Eero Lindberg. Den allra första Equipalen producerades 2016. Nu, efter flera år av tester, har Equipal skapats för att vara så tålig och funktionell att vi ville göra den möjlig för alla.

Från idé till verklighet

Ideén till Equipal var född från ett behov. Där var ett krav för en pall som var tålig och stabil. Ett särdrag som också behövdes var en funktion där ryttaren lätt kan göra rent under sina stövlar utan att pallen skakar. Equipal var nu född.

Ökad säkerhet

Alla ryttare kan med säkerhet känna igen sig i situationen där sand sitter fast under stöveln och gör att foten glider ur stigbygeln. Detta kan leda till oväntade situationer inom ridningen. När skosulan är ordentligt rengjord innan man sitter upp blir greppet i stigbygeln mer pålitligt. Även att sitta upp på en känslig häst kan uppnås med säkerhet.

Handgjort med högkvalitativa materialer

Equipal är skapad för tungt och utomhus bruk. Equipal är skapt av vädertåligt (tryck impregnerat) trä och bultarna är av galvaniserat stål. Borstarna ovanpå är av hög kvalite och har blivit utvalda med säkerhet för att möta kraven. Borstarna går lätt att omplacera.


Equipal Standard

50cm hög.


Equipal X

Equipal X är en högre modell från Equipal. Equipal X är 65cm hög och gör det även lättare att sitta upp på din häst.